Огромно признание за Илиан Илиев. Той бе избран за най-добър треньор в

...
Огромно признание за Илиан Илиев. Той бе избран за най-добър треньор в
Коментари Харесай

Избраха Илиан Илиев за най-добър треньор в България

Огромно признание за Илиан Илиев. Той бе определен за най-хубав треньор в България за този сезон. Друг " моряк " - Николай Златев, остана втори в класацията за най-хубав млад футболист.

Нападателят на Лудогорец Кирил Десподов пък стана „ Футболист на футболистите “ за сезон 2022/2023 в анкетата на Асоциацията на българските футболисти, оповестяват от организацията.

Единственото по рода си допитване в България се организира за 22-а поредна година и в него гласоподават всички футболисти от efbet Лига и Втора лига – българи и чужденци, написа temasport.bg.

Анкетата се състои от три съществени раздела: „ Футболист на футболистите “, най-хубав млад футболист и най-хубав треньор.

Кирил Десподов бе определен за неоспорим номер 1 при „ Футболист на Футболистите “. Втори остана Ивайло Чочев от ЦСКА 1948, а влиятелното трето място зае различен състезател на Лудогорец – Игор Тиаго.

Любопитно е, че Кирил Десподов е повторен победител в анкетата и в раздела за най-хубав млад футболист (сезон 2016/2017 и 2017/2018).

За най-хубав млад футболист бе определен вратарят на Левски Пламен Андреев. Той изпревари Николай Златев от Черно море, а трети се подреди бранителят на ЦСКА Християн Петров.

За най-хубав треньор на шампионата футболистите дефинираха наставника на Черно море Илиан Илиев. Втори е някогашният треньор на Левски – Станимир Стоилов, който до този миг има 4 победи в анкетата (три пъти като треньор на Левски и един път като ментор на Литекс). Третото място заслужи треньорът на ЦСКА-София Саша Илич.

Илиан Илиев пък печели за трети път авторитетното отличие, откакто бе номер 1 за сезон 2009/2010 като треньор на Берое и сезон 2018/2019 отпред на Черно море.

Победителите в трите съществени раздела ще бъдат наградени от Асоциацията на българските футболисти при започване на новия сезон.

Резултати от 22-ото издание на анкетата „ Футболист на футболистите “:

Футболист на Футболистите
1. Кирил Десподов (Лудогорец)
2. Ивайло Чочев (ЦСКА 1948)
3. Игор Тиаго (Лудогорец)

Най-добър млад футболист
1. Пламен Андреев (Левски)
2. Николай Златев (Черно море) 
3. Християн Петров (ЦСКА)

Най-добър треньор
1. Илиан Илиев (Черно море)
2. Станимир Стоилов (Левски)
3. Саша Илич (ЦСКA)
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР